Sirop de fructe de soc

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
10 min
Timp de gatire
30 min
Dificultate
usor
Portii
1 persoane
Servire
Neprecizat
Postat de:
Postat in:
2 kilograme
Fructe soc
2 kilograme
Zahar
1 m
Lamaie
3 litri
Apa
Sirop de fructe de soc
Recomandari, trucuri, secrete
  • Fructele de soc sunt folosite in tratamentul obezitatii, gripei, constipatiei, herpesului, acneei, tulburarilor hormonale, psoriazisului si a multor alte afectiuni.
  • Socul consumat in exces are un anumit grad de toxicitate, ca atare fructele proaspete, tinctura, sucul proaspat de soc trebuie consumate in doze mici.
  • Siropul de soc nu e toxic intrucat prin fierbere substanta toxica din compozitie e distrusa. Se recomanda consumul sau cu prudenta, in doze mici, diluat cu apa, avand un puternic efect laxativ.
  1. Bobitele de soc se desfac de pe crengute si se spala in cateva ape.
  2. Se plaseaza intr-o oala cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote.
  3. Siropul obtinut se scurge, presand boabele pentru a extrage intreg sucul.
  4. Lichidul obtinut se pune intr-o oala cu zaharul (la 1 litru de apa se adauga 1 kg de zahar) si zeama de lamaie.
  5. Se fierbe pana incepe sa se ingroase usor, capatand consistenta unui sirop.
  6. Apoi se plaseaza in sticle si se pastreaza in loc racoros.

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!