Omleta simpla

No votes yet.
Please wait...
Timp de preparare
3 min
Timp de gatire
2 min
Dificultate
usor
Portii
1 persoane
Servire
Mic dejun
Postat de:
Postat in:
1 praf
Sare
1 lingura
Unt
3 bucati
Oua
Omleta simpla

Recomandari, trucuri, secrete

Pentru a obtine o omleta perfecta, se folosesc neaparat oua proaspete, o tigaie antiaderenta si o spatula de silicon.

Focul se mentine la mic, pentru ca omleta sa nu se rumeneasca prea tare si sa isi pastreze o culoare placuta, galben-aurie.

Ouale se adauga in tigaie, imediat dupa ce au fost batute. Daca sunt lasate sa se aseze, omleta nu va iesi pufoasa si e posibil sa se lipeasca (datorita proteinelor).

Daca omleta se imbogateste si cu alte ingrediente, e necesar ca acestea sa nu lase apa, intrucat la incalzire pot strica aspectul.

In momentul in care este gata, omleta trebuie sa fie aurie la exterior si moale la interior.

  1. Se topeste untul la foc mic in tigaia antiaderenta.
  2. Cele 3 oua se bat bine intr-un bol cu sarea, pana cand continutul devine, omogen. Trebuie batute in forta, astfel incat amestecul sa prinda aer, iar omleta sa devina pufoasa. Se vor turna imediat in tigaie.
  3. Cand untul sfaraie, se toarna peste el in tigaie ouale batute. Timp de 10-20 de secunde se poate inclina tigaia in diverse directii, pentru ca amestecul sa se distribuie uniform. Se lasa omleta 1 minut la focul mic, acoperita cu un capac.
  4. Dupa expirarea minutului, se opreste focul, se inlatura capacul si omleta se impatureste in doua cu ajutorul spatulei, cat timp este usor "cruda" deasupra. Procesul va continua chiar daca flacara este oprita. Peste inca 1 minut, omleta este gata.
  5. Sa aveti pofta!

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Nota Comentariile de pe acest site reflecta viziunile autorilor acestora si nu in mod necesar ale administratorului site-ului. Membrii sunt incurajati sa se abtina de la comportamente indezirabile si comentarii injurioase. Ne rezervam dreptul de a sterge oricand orice comentariu, fara instiintare si explicatii.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Suntem ceea ce mancam. Sa invatam sa mancam sanatos!