Ceai din amestec complex de plante pentru intreaga familie

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Timp de preparare
10 min
Timp de gatire
3 min
Dificultate
usor
Portii
2 persoane
Servire
Cina
Postat de:
Postat in:
500 mililitri
Apa
3 lingurite
Ceai
2 lingurite
Zahar
Ceai din amestec complex de plante pentru intreaga familie

Prezentam mai jos un ceai foarte sanatos, gustos si aromat, pentru intreaga familie.

Este un ceai alcatuit dintr-o formula complexa de plante, prezentata de Maria Treben in volumul sau „Sanatate din farmacia Domnului”.

Culegerea plantelor incepe inca din primavara timpurie si continua pe parcursul primaverii, verii si toamnei.

Plantele trebuie uscate foarte bine, iar spre sfarsitul toamnei vor fi amestecate.

Avem nevoie de:

  • Barba popii (flori)
  • Capsuni (frunze)
  • Cimbru (flori, tulpini, frunze)
  • Ciubotica cucului (flori)
  • Coada soricelului (doar cateva) (culese in soare)
  • Cretisoara (frunze, flori)
  • Dragaica (flori, fruze, tulpini)
  • Filimica (flori)
  • Lumanarica (flori) (culese in soare)
  • Macrisul iepurelui (flori)
  • Maghiran (salbatic) (flori si frunze)
  • Menta (flori, tulpini, frunze – se poate si fara flori)
  • Mierea ursului (flori)
  • Molid (muguri, varfuri foarte tinere)
  • Mure (varfuri de tufe)
  • Musetel (cules in soare)
  • Paralute
  • Podbal (flori, frunze ceva mai tarziu)
  • Pufulita cu flori mici (frunze, tulpini, flori)
  • Roinita (flori, tulpini, frunze – se poate si fara flori)
  • Silnic (foarte putine) (flori)
  • Soc (mladite)
  • Sunatoare (flori) (culese in soare)
  • Tei (flori) (cules in soare)
  • Toporasi (flori, frunze)
  • Trandafiri de toate culorile (frunze) (tratati doar cu ingrasaminte biologice)
  • Ventrilica (flori, tulpini, frunze)
  • Vinarita (flori, tulpini, frunze)
  • Viorele (flori, frunze)
  • Violete (flori, frunze)
  • Urzica (proaspete aparute)
  • Zmeura (mladite)
  1. Se pune apa la fiert. (250 ml pentru fiecare portie)
  2. Cand apa clocoteste se adauga amestecul de plante. (1 lingurita cu varf pentru fiecare ceasca)
  3. Se lasa sa se opareasca.
  4. Se lasa putin in repaus.
  5. Se adauga zahar (cate 1 lingurita pentru fiecare portie).

Nu exista inca comentarii. Scrie tu primul comentariu.

Lasă un răspuns

Note: Comments on the web site reflect the views of their respective authors, and not necessarily the views of this web portal. Members are requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice or explanations.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt insemnate cu *

*
*

Inscrie-te acum!

Alatura-te noua si hai sa gatim sanatos pentru tine si familia ta!